Seyyar tezgahta işe başladı, şimdi 100 ülkeye satıyor

12 Yaşında Seyyar Tezgahta Başladı, Şimdi 100 Ülkeye Baklava Satıyor!

1970 yılında sadece 12 yaşındayken üç tekerlekli tezgahında su böreği ve baklava satışı yaparak sektöre adım atan Yüksel Aktaş, 1983 yılında ilk dükkanını açtı. Aktaş, zamanla işini genişleterek yaklaşık 200 çeşit baklava ve diğer ürünlerle sektörde faaliyet göstermeye başladı.

Artan taleple birlikte üretim tesisini genişletme kararı alan Aktaş, Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik yeni bir imalathane açtı. Bu tesiste 200 kişiyi istihdam eden Aktaş, Rusya, Çin, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 100 ülkeye ihracat yapıyor.

“Farklı ve Özgün Bir Başarı Hikayesi”

Hacı Hasan Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşından 17 yaşına kadar seyyar tezgahta su böreği sattığını belirtti. Daha sonra ustalardan mesleği öğrenerek 1983 yılında ilk iş yerini açtığını ve çalışarak bugünlere geldiğini anlattı.

Perakendeciliği öğrendikten sonra yurt dışına açılmaya karar verdiklerini dile getiren Aktaş, şubelerin çoğunu kapatıp ihracata odaklandıklarını söyledi. Daha sonra Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik modern bir üretim tesisi kurduklarını belirten Aktaş, bu tesisin sektörde benzeri olmadığını vurguladı.

“Dünya Çapında Tanınan Bir Marka”

Aktaş, yaptığı açıklamada, şu anda 5 kıtada 100 ülkeye ihracat yaptıklarını ve dünya çapında tanınan bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti. Teknolojiye ayak uydurarak kurdukları tesisin 350-400 kişinin çalışabileceği büyüklükte olduğunu söyleyen Aktaş, ürettikleri ürünler arasında fıstık, ceviz, kadayıf ve künefe çeşitlerinin bulunduğunu ifade etti.

Aktaş, özellikle Ramazan ayında fıstıklı ve cevizli baklavanın ön plana çıktığını dile getirerek, soğuk baklava ve Sütlü Nuriye tatlısının da talep gördüğünü söyledi. Ayrıca, üretim tesisinde AR-GE merkezi kurduklarını ve yeni ürün çalışmalarını burada sürdürdüklerini belirtti.

“Geleneksel Lezzetler, Modern Yaklaşımlarla Buluşuyor”

Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile yaptıkları iş birliği sayesinde sıfırın altında 18 derecede 1 yıl dayanan baklava geliştirdiklerini sözlerine ekledi. Turistlerin de ziyaret edebileceği bir tesis tasarladıklarını belirten Aktaş, Gazianteplilerden aldıkları mesleki mirası modern bir tesisle Bursa’ya kazandırdıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Aksa Enerji’den Gabon’a 145 MW’lık yeni enerji yatırımı

Türkiye’nin en büyük elektrik üreticisi Aksa Enerji, Gabon’a toplam 145 MW kurulu güçte Doğalgazlı Elektrik Santrali yatırımı yapıyor. Başkent Libreville ve Port Gentil şehrinde devreye alınacak santraller, ülkenin enerji arz güvenliğine ve ekonomik kalkınmasına uzun vadeli katkı sunmayı hedefliyor

Michelin Rehberi’nde Kapadokya lezzetleri: Anadolu mutfağı dünya sahnesinde

İstanbul, İzmir ve Muğla’nın ardından Kapadokya da Michelin Rehberi’nin 2026 seçkisine dahil edildi. UNESCO mirası bölge, tandırdan güvece uzanan yerel lezzetleriyle uluslararası gastronomi arenasına adım atıyor.

Merkez Bankası yayımladı: Enflasyon beklentileri yükselişte!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın temmuz ayı anketine göre yurttaşın enflasyon tahmini artarken, piyasa ve reel sektörün beklentileri düşüş gösterdi.

Asya borsalarında Japonya rüzgârı: Otomotiv hisseleri öncü (23 Temmuz 2025)

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’nın ABD’ye yüzde 15 karşılıklı gümrük vergisi ödeyeceğini belirterek, “Bu, ABD için ve özellikle de Japonya ile her zaman büyük bir ilişkiye sahip olmaya devam edeceğimiz için çok heyecan verici bir zaman.” ifadesini …

Kazancı Holding’den Kuzey Makedonya’ya 1 Milyar Euro Yatırım

Kazancı Holding, Kuzey Makedonya’da enerji altyapısını güçlendirecek 1 milyar euroluk yatırım yaptı.

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliye bedava oldu

Emekli maaşını kamu bankalarından alan vatandaşlar için, bazı hizmetler ücretsiz sunulacak.