Seyyar tezgahta işe başladı, şimdi 100 ülkeye satıyor

12 Yaşında Seyyar Tezgahta Başladı, Şimdi 100 Ülkeye Baklava Satıyor!

1970 yılında sadece 12 yaşındayken üç tekerlekli tezgahında su böreği ve baklava satışı yaparak sektöre adım atan Yüksel Aktaş, 1983 yılında ilk dükkanını açtı. Aktaş, zamanla işini genişleterek yaklaşık 200 çeşit baklava ve diğer ürünlerle sektörde faaliyet göstermeye başladı.

Artan taleple birlikte üretim tesisini genişletme kararı alan Aktaş, Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik yeni bir imalathane açtı. Bu tesiste 200 kişiyi istihdam eden Aktaş, Rusya, Çin, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 100 ülkeye ihracat yapıyor.

“Farklı ve Özgün Bir Başarı Hikayesi”

Hacı Hasan Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşından 17 yaşına kadar seyyar tezgahta su böreği sattığını belirtti. Daha sonra ustalardan mesleği öğrenerek 1983 yılında ilk iş yerini açtığını ve çalışarak bugünlere geldiğini anlattı.

Perakendeciliği öğrendikten sonra yurt dışına açılmaya karar verdiklerini dile getiren Aktaş, şubelerin çoğunu kapatıp ihracata odaklandıklarını söyledi. Daha sonra Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik modern bir üretim tesisi kurduklarını belirten Aktaş, bu tesisin sektörde benzeri olmadığını vurguladı.

“Dünya Çapında Tanınan Bir Marka”

Aktaş, yaptığı açıklamada, şu anda 5 kıtada 100 ülkeye ihracat yaptıklarını ve dünya çapında tanınan bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti. Teknolojiye ayak uydurarak kurdukları tesisin 350-400 kişinin çalışabileceği büyüklükte olduğunu söyleyen Aktaş, ürettikleri ürünler arasında fıstık, ceviz, kadayıf ve künefe çeşitlerinin bulunduğunu ifade etti.

Aktaş, özellikle Ramazan ayında fıstıklı ve cevizli baklavanın ön plana çıktığını dile getirerek, soğuk baklava ve Sütlü Nuriye tatlısının da talep gördüğünü söyledi. Ayrıca, üretim tesisinde AR-GE merkezi kurduklarını ve yeni ürün çalışmalarını burada sürdürdüklerini belirtti.

“Geleneksel Lezzetler, Modern Yaklaşımlarla Buluşuyor”

Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile yaptıkları iş birliği sayesinde sıfırın altında 18 derecede 1 yıl dayanan baklava geliştirdiklerini sözlerine ekledi. Turistlerin de ziyaret edebileceği bir tesis tasarladıklarını belirten Aktaş, Gazianteplilerden aldıkları mesleki mirası modern bir tesisle Bursa’ya kazandırdıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Konut enflasyonun ateşi düşmüyor: Barınmak mümkün değil!

TÜRK-İŞ’in ardından TÜİK’in Nisan 2025 enflasyon verileri de yüksek fiyat artışlarının sürdüğünü ortaya koydu. TÜFE, aylık %3, yıllık ise %37,8 artış gösterirken, 12 aylık ortalamalara göre enflasyon %48,7’ye ulaştı. 2025’in ilk dört ayında toplam …

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Bedava bir dal için kilometrelik kuyruk oluştu

Ekonomik krizi derinlemesine yaşayan Türkiye’de her gün yeni bir kuyruk manzarası yaşanıyor. Ucuz gıda kuyrukları sık sık gündeme gelirken, bu kez domates fidesi için oluşan kuyruk dikkat çekti. Kayseri’de AKP’li Kocasinan Belediyesi tarafından …

Bakan Bolat, Birleşik Krallık’ta temaslarda bulunacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Birleşik Krallık ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunarak, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın güncellenmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek.

Ford Motor 2025’in ilk çeyreğine dair bilançosunu açıkladı.

ABD merkezli otomotiv üreticisi Ford Motor, 2025 mali yılına ilişkin finansal öngörülerini, küresel ticarette artan tarifelere dair belirsizlikten dolayı askıya aldığını duyurdu. Şirket, yıl genelinde tarifelere bağlı olarak faaliyet kârında yaklaşık 1,5 milyar dolarlık negatif etki öngörüyor.

İcra ülkesi olduk

Bu yıl sadece dört ayda icra dairelerine 3 milyon 448 bin yeni dosya daha eklenince; toplam dosya sayısı 23 milyon 329 bine ulaştı.